CROSSOVER SICKFEST #5

19.07.2012 20:38
6.10.2012 - 19:00 - Bzí (Železný Brod)

Holky a kluci… rádi bychom Vás pozvali na páté pokračování CROSSOVER SICKFESTu. Dubnový CSF Vol.4 přinesl o5 nárůst spokojených návštěvníků a na tento trend bychom rádi navázali. Naše námluvy s opravdu velkým jménem evropské metalové scény zatím nedopadly (kolidovaly termíny), leč intenzivně pracujeme na tom, aby napřesrok v dubnu vše dopadlo k všeobecné spokojenosti.

Dramaturgie Festu stále zůstává u osvědčeného mixu HC / metalcore, přes power metal až po crossover / progressive. Další náležitosti kolem akce jako zvuk, světla, pivnice, kořalna, kuchyň, prodej merche a taknějak fajní pořadatelé samozřejmě zůstávají na úrovni předešlých ročníků. Jen se nám bohužel nepodařilo zajistit nějaké levné vtipné moderátorské duo a proto budete muset znovu přetrpět ty dva blby, co do toho žvaní už od roku 2010.

A nyní k vystupujícím…

Po dubnovém úspěchu první zahraniční kapely Red Square Scenario ve Bzí jsme opět šáhli k rakouským sousedům a hlavním tahákem pátého CSF tedy bude zkušená vídeňská metalcore banda SHOWYOURTEETH, která má na svém kontě dvě alba a několik singlů a EPček. Během neustálého koncertování po celém kontinentu sdílela podium se jmény světové HC / metalcore scény Heaven Shall Burn, Evergreen Terrace, Terror, Deez Nutz, Enter Shikari, August Burns Red, Your Demise...

V našem kraji se daří též klasičtějšímu pojetí metalu, což minule dokázali výborní Seven. Nyní se můžete těšit na etablovanou brněnskou powermetalovou pětici EAGLEHEART, založenou již v roce 2003 a vydávající své počiny u respektovaného italského labelu Scarlet Records, společně např. s Shaman, Labyrinth nebo Royal Hunt.

Pro příznivce hardcore / metalu bude rozhodně správná volba SCREAM OF THE LAMBS, řezníci z České Lípy v čele s nepřehlédnutým Bobem a známí svou divokou podiovou prezentací. Těšme se na pořádné pogo a circle pity, v kotly nebude místo pro slabé .

CRIONIC z Přelouče jsou zástupci crossoveru tak jak ho známe z devadesátek ( to my pořadatelé máme rádi ) , které tahle banda dobře pamatuje, protože je aktivní už od roku 1991. Za ty roky kapela objela snad všechny akce, co v tuzemsku jsou a nyní je můžeme zažít i ve Bzí.

Celou akci budou otevírat jičínští KILLERPANDA, banda o které se hodně mluví ( jejich dvoumetrový zpěvák Hynecheck je stálým návštěvníkem CSF, minule proslul rozbitím své vlastní hlavy o mříž na záchodovém okýnku ) a jejichž progresivní crossover ocení nejenom alternativnější část publika.

 

Děsivě se na Vás těšíme… Vaši F.A.KING CREW