CROSSOVER SICKFEST vol. 3

26.07.2011 11:04

Přátelé,kamarádi.. Vzhledem​ k úspěchu CSF Vol.1 (2.10.2010) i následujícího CSF Vol.2 (16.4.2011) a přízni sponzorů, lidí v Crew a hlavně Vás návštěvníků realizujeme CSF Vol.3 (1.10.2011). Při výběru kapel jsme naslouchali nápadům a připomínkám fans a výsledkem jsou drobné úpravy v dramaturgii Festu. Poprvé jsme pozvali i kapely, jejichž styl se nenachází v námi oblíbeném trojuhelníku hardcore / metalcore / crossover. Vzhledem k navýšení počtu učinkujících bandů na šest jsme vypustili doprovodný program, vše ostatní samozřejmě zůstává na kvalitativní úrovni minulých ročníků.

A nyní již k vystupujícím…

Hlavním tahákem je kapela z Olomouce HAZYDECAY, aktivní již 15 let a vlastnící tři řadové desky (stále aktuální placka Inochi je naprosto čuprová) a pár fakt žhavých klipů. Hudebně jsou řazeni k modern metalu (crossover všeho od nu metalu přes hip hop až k metalcore) a jejich pozice na klubové scéně obzvlášť na Moravě je neotřesitelná. Je nám ctí, že tuto kapelu můžeme premierově přivítat i u nás na severu.

Druhým lákadlem jsou CRUADALACH. Kapela, jejichž součástí byli či jsou zásadní jména české pagan/folk metal scény má osm členů a kromě tradičního nástrojového obsazení používá i violoncello, flétny či violiny. V současnosti propagují na mnoha festech a koncertech včetně akcí v zahraničí výborné vinylové LP Agni. Unveil what´s burning Inside a když bychom je měli k někomu připodobnit, tak jedině k Eluveittie a ty zde máme moc rádi. Věříme, že CRUADALACH jsou výborná volba a že kapela bude mít úspěch i na našem dosud vyprofilovaném Festu.

Něco zcela jiného je ovšem třetí vystupující spolek, v tomto případě produkt F.A.KING. Již dle názvu kapely jistě chápete, že se jedná o umělou, vykonstruovanou kapelu, která pokračuje v línii kterou nastolili boybandy jako Take That, Lunetic či Linkin Park. I my jako F.A.King Crew jsme postupovali tak, že jsme v konkurzu do kterého se přihlásilo na 150 lidí vybrali ty nejkrásnější osoby železnobrodska a okolí, kterým náš všehoschopný tým po hodinách sledování jiných krásných lidí na videu naordinoval takové ty svůdné pohledy, sexy pohyby vůbec taknějak krásná těla, které se v showbizu nosí. Tuto kapelu si rozhodně nenechte ujít, tolik koncentrované krásy zabalené do hardcore/crossoveru jste zřejmě nejen na CSF ještě neviděli.

Druhou kapelou, která se stylově vymyká dosavadní praxi na CSF jsou SAMHAIN, melodic power metal z Nové Paky. Poprvé můžeme za mikrofonem uvítat krásnou a schopnou dívku Veroniku, která má za zády perfektně sehraný stroj včetně atmosférických kláves. Debutová deska The Ark of Eternity udělala velkou bouři na tuzemské scéně a dle mnoha recenzí jak tištěných, tak v internetových byla pasována na jedno z nej alb loňského roku nejen v power speed kategorii. Jsme přesvědčeni, že kapela osloví i publikum na CSF.

ALL FRIENDS DEAD, metalcore z Turnova a vítěz Local Hero, to jsou základní info o kapele, kterou považujeme za černého koně celého festu. Kluky jsme navštívili již v zimě v rámci hledání Lokálního hrdiny pro CSF Vol.2 a hned na místě se domluvili. O této kapele, která v současnosti natáčí debutové EP a kterou bychom stylově přirovnali např. k výborným amíkům The Ghost Inside bude ještě hodně slyšet a jsme moc rádi, že ji můžeme přivítat na třetím ročníku CSF.

Na žádost fans byla vybrána ( po strhujícím výkonu na výborném Iron Brod Festu 2.0 ) jako šestá kapela alternativně nu metalová skvadra APOSEPSIS z Prahy. Kdo již viděl, může se opět těšit na strhující podiovou prezentaci těchto "pacientů, lékařů a jiného zdravotního personálu" a muziku vycházející z toho nej za poslední dvě dekády.

See ya 1.10.2011 …Vaši F.A. King Crew 

HAZYDECAY https://bandzone.cz/hazydec​ay
CRUADALACH https://bandzone.cz/cruadal​ach
F.A.KING https://bandzone.cz/faking
SAMHAIN https://bandzone.cz/samhain
ALL FRIENDS DEAD https://bandzone.cz/allfrie​ndsdead
APOSEPSIS https://bandzone.cz/aposeps​is